Byla jsem odhodlaná pás získat

Michaela Kerlehová před pár týdny získala titul WKN, když na galavečeru Simply the Best porazila slovenskou Moniku Chochlíkovou. Míša tak získala svůj vytoužený první profesionální titul a je to pro ní velká motivace pro další trénink. Velkou pauzu si po zápase nedá, již teď se připravuje na další galavečer Iron Fight Night, který se chystá 2. června v Jablonci nad Nisou.
simplythebest10-83

Před několika měsíci jsi měla šanci v Řecku na zisk titulu, bohužel jsi prohrála s domácí soupeřkou. Podle slov trenéra Aloise Škeříka tě však rozhodčí poškodili víc, než je obvyklé. Jak vzpomínáš na tento souboj?
Musím říct, že s velkou hořkostí a do dneška toužím po odvetě, bohužel si trenér Řekyně řekl o nesmyslnou sumu, tak se mi toto přání už asi nesplní. Nicméně je to další zkušenost, že venku musím být více než přesvědčivá pokud chci vyhrát, tohoto zápasu nelituji.

Druhou šanci na zisk titulu jsi využila a na Simply the Best získala titul WKN. Věřila sis proti Monice Chochlíkové v tomto zápase, když už jsi ji jednou porazila?
Své soupeřky nikdy nepodceňuji a o kvalitách Moniky nebyl pochyb, posledně jsem ji porazila jen těsně 2:1 na body, ale byla jsem odhodlaná získat pás a přes to nejel vlak, navíc jsem za sebou měla vážně těžkou přípravu, takže ano, věřila jsem si :-)

Překvapila tě něčím Monika?
Soupeřku jsme měli nakoukanou a zápasila jsem s ní relativně nedávno, takže stylem boxovaní ne. Akorát v průběhu zápasu, po druhém kole vypadala, že už zápasit nechce, ale do třetího kola vlítla jak uragán. Tím mě trochu zaskočila, tak jsme museli přitlačit.

Co myslíš, že rozhodlo o vítězství?
Řekla bych, že tentokrát jsem byla připravenější a fakt, že jsem chtěla opravdu hodně vyhrát. Navíc jsem byla doma, spoustu lidí mě přijelo podpořit, což k vítezství také určitě přispělo.

Působíš také jako trenérka, jak jsi zvládala skloubit trénování a svou přípravu?
S klienty se věnuji jak technice, tak i rozvoji kondice a s těmi pokročilejšími i spáruji, takže jsem občas trénovala s nimi, nebo jsem aspoň dělala „živý pytel“, kdy na mě pilovali techniku a já tak obranu.

Kde působíš jako trenérka?
Působím v Jablonci nad Nisou i v Liberci, spíše tedy podle klienta, kde mu to více vyhovuje. Právě pracujeme na novém webu, kde bude k nalezení více informací o mé působnosti: www.michaelakerlehova.cz

Máš už domluvený nějaký další zápas?
Další zápas je teprve v jednání a to na jabloneckém galavečeru, který se uskuteční 2. června. Problém je, že si soupeřky říkají o částky, které si bohužel nemůžeme dovolit, vzhledem k tomu, že nemám žádného stálého sponzora. Takže můj zápas je v ohrožení, což by mě mrzelo, protože je to příležitost zápasit doma a to mi zatím nepoštěstilo.

Komu by jsi ráda poděkovala?
Největší dík patří rozhodně mému trenérovi, který se u toho zápasu zapotil snad víc než já a dokázal mě skvěle připravit jak po fyzické, tak psychické stránce, vděčím mu za mnohé. Dále sponzorům, bez kterých by to nešlo: Roman Hádek Autoskla, JUDr. Roman Kotuč – realitní kancelář, AUTO KP PLUS a organizátorovi Simply the Best p. Lamačovi, který mi umožnil boxovat na tomto galavečeru.

WRITTEN BY LENKA BARTAKOVA

© 2016 Michaela Kerlehová